قدر سلامتی را بدانید!

به گزارش وبلاگ آقای رضایی، این روزها درباره سلامتی و روش های حفظ و ارتقای آن بسیار می شنویم. کارشناسان، پزشکان و متخصصان تغذیه راهکارهایی را به ما نشان می دهند تا با عمل به آنها بتوانیم سلامتی مان را حفظ کنیم و کیفیت زندگی مان را بهبود بخشیم. برای مثال، می گویند که برای داشتن بدنی قوی و عضلانی نیرومند، ورزش کنیم و حرکات کششی انجام دهیم

قدر سلامتی را بدانید!

قدر سلامتی را بدانید!

این روزها درباره سلامتی و روش های حفظ و ارتقای آن بسیار می شنویم. کارشناسان، پزشکان و متخصصان تغذیه راهکارهایی را به ما نشان می دهند تا با عمل به آنها بتوانیم سلامتی مان را حفظ کنیم و کیفیت زندگی مان را بهبود بخشیم. برای مثال، می گویند که برای داشتن بدنی قوی و عضلانی نیرومند، ورزش کنیم و حرکات کششی انجام دهیم یا برای کاهش خطر بروز سکته مغزی یک لیمو ترش کوچک در چای سبزمان بچکانیم.متخصصان علوم مختلف مانند متخصصان تغذیه، پوست و مو، علم مطالعه علمی حرکات بدن و علم عصب شناسی و علوم دیگر، هر روز به یافته های جدیدی درباره سلامت انسان ها دست پیدا نموده و آنها را منتشر می نمایند و راهکارهایی درباره غلبه بر خستگی مزمن، مبارزه با بیماری های قلبی -عروقی، جلوگیری از افزایش وزن و ارتقای توان ذهنی و دیگر نکات مهم درباره حفظ سلامتی در اختیار ما می گذارند که در این مقاله به آنها اشاره شده است.

از قلب تان محافظت کنید

در پژوهش صورت گرفته در ژاپن که روی بیش از 40 هزار و 500 مرد و زن ژاپنی انجام شد، نشان داد آنهایی که در روز پنج فنجان یا بیشتر چای سبز می نوشند، کمتر از دیگران در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی هستند. محققان این اثر مثبت را به وجود آنتی اکسیدان های قوی موجود در چای سبز نسبت می دهند. ولی، مشکل اینجاست که کمتر از 20 درصد این مواد به طور کامل جذب می گردد. برای حل این مشکل می توان چند قطره لیمو ترش را در یک فنجان چای سبز چکاند. بر اساس یافته های پژوهش صورت گرفته از سوی محققان دانشگاه پیوردو ویتامین C موجود در لیموترش میزان جذب آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز را 13 برابر افزایش می دهد.

به این ترتیب، اگر شما روزی یک یا دو فنجان چای سبز همراه با لیمو ترش بنوشید، به قلب خود یاری بسیار نموده اید. می توانید به جای لیموترش از آب پرتقال یا گریپ فروت هم بهره ببرید. این مواد هم به علت دارا بودن ویتامین C به جذب آنتی اکسیدان ها یاری می نمایند. البته، میزان یاری آنها به جذب آنتی اکسیدان ها از اثر لیموترش کمتر است.

ایمنی بدن خود را افزایش دهید

غذاهایی هستند که برای بالا بردن توان سیستم ایمنی بدن مفیداند. هویج سرشار از ویتامین A است که در مبارزه بدن با عفونت ها تاثیر کلیدی دارد؛ ولی بدون وجود روی موجود در گوشت، بدن نمی تواند از آن استفاده کند. ویتامین A فقط در صورتی می تواند در جریان خون به حرکت بیفتد که به یک مولکول پروتئین وصل شده باشد و روی برای ساختن مولکول پروتئینی که ویتامین A به آن وصل می گردد، ضروری است. روبرتا.ال.دویف، نویسنده راهنمای کامل غذا و تغذیه انجمن رژیم آمریکا می گوید:اگر بدن شما به میزان کافی روی نداشته باشد ،ویتامین A نمی تواند خود را از کبد به بافت ها برساند و وظیفه اش را انجام دهد.

سبزیجات و میوه های قرمز، زرد، نارنجی و سبز تیره، سرشار از ویتامین A هستند. برای اینکه این ویتامین بتواند اثر مثبت خود را برجا بگذارد، آنها را در کنار غذاهای حاوی پروتئین مصرف کنید.برای مثال، تکه های انبه خرد شده را در ماست کم چرب بریزید. همراه با ماهی یک سیب زمینی شیرین کوچک بخورید و خوراک مرغ تان را همراه با اسفناج و دیگر سبزیجات بپزید.

همراه غذاهای چرب یک غذای دارای کلسیم بخورید

دفعه بعد که یک غذای حاوی اسیدهای چرب ترانس بالا خوردید، همراهش یک دسر کم چرب و حاوی کلسیم فراوان بخورید. کلسیم به مولکول های اسیدهای چرب می چسبد و مانع از جذب آنها می گردد.

محققان به روشنی معین ننموده اند که باید پس از مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع چقدر غذاهای دارای کلسیم مصرف کرد؛ ولی، اگر می خواهید وزن کم کنید، پس از هر بار خوردن غذاهای چرب یک لیوان شیر بدون چربی یا شیر سویا یا آب میوه غنی شده با کلسیم بنوشید.

خطر بیماری های قلبی را دفع کنید

پژوهشی که خلاصه آن به تازگی در نشریه سکته مغزی چاپ شده نشان داد که پزشکان پس از میزان گیری شاخص های LP-PLA2 و CRP که نشان دهنده وجود نوعی التهاب حاصل از تشکیل پلاک در عروق هستند و انجام تست های معمول و برآورد عوامل خطرساز (پرفشاری خون، کلسترول بالا و...) دریافتند که 39 درصد از افراد در معرض خطر میانه ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی بودند و 11 درصد به مراقبت های دقیق تر پزشکی احتیاج داشتند.

دکتر کریستی.ام.بالانتین ، مدیر مرکز پیشگیری از بیماری های قلبی در مرکز بیماری های قلبی در هیوستون در تگزاس، توصیه می نماید که اگر میانسال هستید، سیگار می کشید، چاق شده اید، فشارخون تا لب مرز است و در خانواده تان پیشینه بیماری های قلبی-عروقی دارید، این تست ها را انجام دهید. اگر سطوح این دو شاخص بالا باشد، استاتین ها تنها درمان های موجود نیستند، بلکه LP-PLA2 و CRP به رژیم غذایی و ورزش هم جواب می دهند.

از بینایی خود مراقبت کنید

اسفناج برای تقویت قوه بینایی شما مفید است؛ ولی، آواکادو اثر آن را به مراتب بهتر می نماید. پژوهشگران دانشگاه اوهایو دریافته اند که در بین افرادی که روزانه 3 وعده سالاد کاهو، اسفناج و هویج را به همراه 3 قاشق غذاخوری آواکادو یا بدون آن می خوردند، بدن آنهایی که آواکادو خورده بودند، آلفا-کاروتن 8/3 برابر، بتا -کاروتن 13/6 برابر و لوتئین 4/3 برابر بیش از آنهایی که آواکادو نخورده بودند، جذب نموده بود. محققان باور دارند که چربی های سالم موجود در آواکادو میزان جذب این مواد محلول در چربی را افزایش می دهد و به این ترتیب، میزان خطر بروز آب مروارید (کاتاراکت) و تحلیل رفتن قوای بینایی کاهش می یابد.

از سندرم متابولیک پرهیز کنید

پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از میوه ها و سبزی ها، لوبیا، ماهی و روغن زیتون و دانه هاست، به سلامتی بدن(از کاهش وزن گرفته تا کاهش خطر ابتلا به پارکینسون و بیماری های قلبی) یاری می نماید. سندرم متابولیک حالتی است که در آن فرد فشار خون بالا، کلسترول بالا، قندخون بالا، و چاقی شکمی دارد. شما می توانید خطر بروز سندرم متابولیک را به حداقل برسانید یا علائم آن را کاهش دهید و برای این کار می توانید میزان مصرف مغزها را در یک رژیم غذایی سالم افزایش دهید.

در پژوهشی که محققان اسپانیایی انجام دادند، دیده شد در افرادی که به غذای روزانه خود 30 گرم از مغزها اضافه کردند، در عرض یک سال خطر بروز سندرم متابولیک 14 درصد پایین آمد. این میزان در افرادی که میزان مصرف روغن زیتون خود را بالاتر برده بودند، 6/7 درصد بود. به عقیده محققان، فیبر، پتاسیم، مهمیم، کلسیم و اسیدهای چرب امگا -3 موجود در مغزها به تنظیم سطوح انسولین خون، کاهش پرفشاری خون و کاهش التهاب یاری می نماید.

شرکت نمایندگان در این پژوهش، روزانه 5 عدد گردو، 5 عدد فندق و 5 عدد بادام خوردند. دکتر کتی مک مانوس، رئیس بخش تغذیه در بریگهام و بیمارستان زنان در بوستون، توصیه می نماید که خوردن همین اندازه می تواند گرسنگی اواخر بعدازظهر را فروبنشاند. شما می توانید پودر این مغزها را روی ماست، سالاد یا حریره جوی دو سر بپاشید و میل کنید.

با خستگی مبارزه کنید

اگر به قدر کافی گوشت نمی خورید، ممکن است مدام احساس کسالت و خستگی کنید؛ چون آهن به قدر کافی به بدن تان نمی رسد. بدن شما می تواند آهن موجود در گوشت را جذب کند؛ ولی، تنها 2 تا 20 درصد آهن موجود در گوشت، در سبزیجات، لوبیا و تخم مرغ به جریان خون راه می یابد و جذب می گردد. ماده ای که می تواند جذب آنها را بهتر کند، ویتامین C است. ویتامین C یکی از برترین موادی است که جذب بهتر آهن موجود در منابع غیرحیوانی را سبب می گردد. این ویتامین قابلیت حل شدن آهن را تا 6 برابر افزایش می دهد و این بدین معنی است که بدن می تواند تا 100 درصد آهن موجود در سبزیجات و منابع غیرحیوانی حاوی آهن را جذب کند.

می توانید نیمروی صبحانه تان را با یک لیوان آب پرتقال بخورید. یا بروکلی را که حاوی ویتامین C زیادی است، به سالادتان اضافه کنید. پخت و پز را با حرارت کمتری انجام دهید، چون ویتامین C به آسانی در اثر گرما، نور و هوا از بین می رود.

حافظه خود راتقویت کنید

کرکومین را به خاطر اثرات ضد سرطانی آن می شناسند؛ ولی، این ترکیب که در زردچوبه هم یافت می گردد، در بهبود علائم آلزایمر هم کاربرد دارد. در یک پژوهش که روی بیماران مبتلا به آلزایمر انجام شد، میزان تشکیل پلاک در مغز افرادی که روزانه یک میلی گرم کرکومین (چه به صورت مکمل و چه به صورت مخلوط با غذا) دریافت می کردند، کاهش یافت. ولی، کرکومین به خودی خود درست جذب نمی گردد و ضروری است برای بالا بردن میزان جذب آن با فلفل سیاه مصرف گردد.

ممکن است همه مزه زردچوبه را دوست نداشته باشند. با روزانه نصف قاشق چایخوری آغاز کنید و وقتی به طعم آن عادت کردید، آن را با فلفل سیاه مخلوط نمایید تا برای پخت ماهی یا مرغ، ادویه ای مناسب به دست آید.

منبع: نشریه ی دنیای تغذیه، شماره ی 90

منبع: راسخون

به "قدر سلامتی را بدانید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قدر سلامتی را بدانید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید