طرز تهیه رب فلفل دلمه ای؛ یک چاشنی مجذوب کننده برای غذا
به گزارش وبلاگ آقای رضایی، همانطور که می دانید رب یکی از مهمترین چاشنی ها برای غذا های ایرانی است که در بسیاری از خورشت ها و غذا ها برای مزه دار کردن از آن استفاده می گردد. رب گوجه فرنگی، رب انار، رب آلوچه، رب زغال اخته، رب زرشک و... انواع رب هایی هستند که برای تهیه غذا از آن استفاده می گردد که پر مصرف ترین آن ها رب گوجه فرنگی است. اما رب فلفل دلمه ای یکی از انواع چاشنی ها است که شاید تا به حال با آن آشنایی نداشته باشید.
این رب مجذوب کننده و خوش رنگ برای پخت انواع غذا ها مانند ماکارانی، مرغ، خورش قیمه، طعم دار کردن جوجه کباب و یا درست کردن یک املت خوشمزه بسیار مناسب است و شما بعد از یکبار استفاده مشتری دائمی آن خوهید شد. اگر دوست دارید این رب خوشرنگ و خوش طعم را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه رب فلفل دلمه ای با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه رب فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای قرمز: 2 کیلو
فلفل کاپی قرمز: 5 عدد
نمک: 1 قاشق غذاخوری
سرکه: 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده: 1 قاشق غذاخوری به میزان دلخواه
طرز تهیه
برای آغاز کار ابتدا فلفل دلمه ای و فلفل کاپی را خوب بشویید و اجازه بدهید خشک گردد؛ سپس فلفل ها را خرد کنید. توجه داشته باشید که حتما تخم فلفل ها را خارج کنید؛ زیرا موجب تلخ شدن و زشت شدن رب فلفل خواهد شد.
حالا فلفل های خرد شده را داخل دستگاه خردکن، غذاساز یا چرخ گوشت بریزید و چندبار بزنید تا کاملا له و پوره گردد و پوست فلفل باقی نمانده باشد.
در مرحله بعد پوره فلفل را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت میانه اجاق گاز بگذارید. درب قابلمه را بگذارید تا فلفل کم کم آب بیندازد. اوایل پخت هر 15 دقیقه یکبار رب را هم بزنید. بعد از اینکه آب رب کمی کشیده شد، هر 5 دقیقه یکبار رب را هم بزنید تا ته نگیرد و وقتی آب رب کاملا کشیده شد و رد قاشق داخل قابلمه افتاد، نمک، سرکه و زعفران را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر اجاق گاز را خاموش کنید.
در مرحله آخر رب را چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا کاملا سرد و سفت گردد؛ سپس آن را داخل شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید. در صورتی که قاشق چرب را داخل شیشه رب نزنید، می توانید این رب را به مدت یک سال در یخچال نگهداری کنید.
منبع: فرارو