روش های موثر برای پیشگیری از آلزایمر
به گزارش وبلاگ آقای رضایی، پیری بخشی از فرایند طبیعی زندگی است. در این دوران، خطر ابتلا به اختلالات ذهنی و جسمی افزایش می یابد و به همین علت، خیلی ها از پا به سن گذاشتن وحشت دارند. یکی از اختلالات دوران پیری که بسیاری از سالخوردگان را در سراسر دنیا به خود گرفتار نموده، بیماری نام آشنای آلزایمر است.
آیا می توان از آلزایمر جلوگیری کرد؟
آلزایمر یکی از بزرگ ترین نگرانی های بشر است. افراد در سنین بالا بیشتر نگران آن هستند و این بیماری بسیاری از ماها را می ترساند.مخصوصاً زمانی که نشانه هایی را از آن مشاهده می کنیم یا مثلاً کسانی که دوستشان داریم به این بیماری مبتلا می شوند.
البته که جای امیدواری هست و افراد می توانند خودشان را تقویت نمایند و برای ادامه زندگی انگیزه بالایی داشته باشند.
تحقیقات نشان می دهد که افراد می توانند با انجام اقداماتی مانند تغییرات در سبک زندگی خطر ابتلا به آلزایمر و دیگر بیماری های مربوط به زوال عقل را کاهش دهند پس باید یاد بگیرید که عوامل خطر را کنترل کنید و سبک زندگی سالم داشته باشید و توانایی های ذهنی خود را در حد بالا نگه دارید.
عواملی مثل سن و سال و ژنتیک خارج از کنترل هستند. اگرچه که هنوز گزینه مربوط به سبک زندگی سالم به جای مانده است.
متخصصان بر این باور هستند که خطر بیماری آلزایمر فقط محدود به سنین بالا نمی گردد. بلکه می تواند قبل از بروز علائم در افراد با سنین پایین تر هم رخ داده باشد.
پس هیچ گاه برای انجام سبک زندگی سالم و برای جلوگیری از آلزایمر زود نیست.
هر چقدر که بیشتر خود را تقویت کنید، مدت زمان طولانی تری سالم باقی می مانید و خطر ابتلا به آلزایمر بیشتر کاهش پیدا می نماید.
مراحلی که در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به شما معرفی می کنیم، باعث می گردد که از این بیماری پیشگیری گردد.
راهکارهای مفید و سالم برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر
1. ورزش منظم
تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد که ورزش منظم خطر ابتلا به آلزایمر را تا بیش از 50 درصد کاهش می دهد و بعلاوه می تواند از مسائل ذهنی و جسمانی دیگر هم جلوگیری کند.هر هفته حداقل 150 دقیقه تمرین ورزشی با شدت معمولی انجام دهید.
در حالت ایده آل باید ورزش های هوازی و قدرتی را در کنار یکدیگر انجام دهید که برای افراد تازه کار ورزش هایی مثل شنا و پیاده روی مناسب است.
عضلات خود را برای خون رسانی به مغز تقویت کنید.
انجام تمرینات استقامتی و قدرتی نه تنها توده عضلانی را افزایش می دهد، بلکه باعث سلامت مغز خواهد شد.
انجام دو الی سه جلسه تمرین قدرتی برای افراد بالای 65 سال به صورت هفتگی خطر ابتلا به آلزایمر را به نصف می رساند.
از تمرین های ورزشی تعادلی بهره ببرید.
آسیب دیدگی سر به دلیل زمین خوردن با افزایش سن احتمال بیشتری دارد. در نتیجه خطر ابتلا به آلزایمر هم بیشتر است و بنابراین سعی کنید تمریناتی را انجام دهید که به تعادل بدنی شما یاری می نماید، مثل یوگا.
2. تعامل اجتماعی
بسیاری از ما در این روزها منزوی شده ایم و با بالا رفتن سن این انزوا افزایش پیدا می نماید. هیچ گاه هم برای دیدار افراد نو و برقراری دوستی های تازه دیر نیست.داوطلب شوید و وارد یک گروه اجتماعی شوید.
کمپین های مختلف را دیدار کنید.
در کلاس های گروهی مثل باشگاه و یا دانشگاه ها شرکت کنید.
همسایگان خود را بشناسید.
هفتگی با دوستانتان بیرون بروید و قرار بگذارید.
بیرون از منزل بروید و در جاهایی مثل پارک، موزه و مکان های عمومی ظاهر شوید.
3. داشتن رژیم غذایی سالم
محققان شرح می دهند که اختلالات متابولیک با سیستم های ارسال سیگنال در بدن مرتبط هستند و می توانید عادات مربوط به غذا خوردن خود را تنظیم کنید و التهابات را بکاهید و از مغز محافظت کنید. وزن خود را مدیریت کنید زیرا افزایش وزن عاملی برای ابتلا به بیماری آلزایمر است.افرادی که اضافه وزن دارند، دو برابر بقیه بیشتر در معرض این مشکل قرار می گیرند.
کاهش وزن نیز می تواند راهی برای نگهداری از مغز باشد.
مصرف قند را کاهش دهید. مواد غذایی حاوی قند و کربوهیدرات فرآوری شده مانند آرد سفید، برنج سفید و پاستا عاملی برای افزایش قند خون است و مغز را ملتهب می نماید.
قند زیادی در محصولات بسته بندی وجود دارد که باید از مصرف بیش از حد آن ها خودداری کنید.
رژیم مدیترانه ای خطر ابتلا به مسائل ذهنی مثل آلزایمر را کاهش می دهد.
رژیم مدیترانه ای به معنای مصرف سبزیجات و لوبیا، حبوبات، غلات، ماهی، روغن زیتون و کاهش مصرف غذاهای تولید شده است.
چربی امگا 3 یک چربی سالم است که از بیماری آلزایمر و جنون پیشگیری می نماید.
منابع غذایی مثل ماهی سالمون ، تن ماهی و ماهی های دیگر می تواند مکمل خوبی برای روغن ماهی محسوب گردد.
غذا پختن در منزل باعث می گردد که غذای کامل و تازه ای مصرف کنید و بعلاوه باعث می گردد از مصرف قند، نمک، چربی ناسالم و مواد نگهدارنده جلوگیری گردد.
هر چقدر بیشتر از آن ها بهره ببرید، بهتر است. از طیف مختلف میوه ها با رنگ های مختلف بهره ببرید تا اثر آنتی اکسیدانی و ویتامین آن ها افزایش پیدا کند. مثلاً از تمشک با رنگ های مختلف و سبزیجات برگ دار سبز بهره ببرید.
مصرف مایعات را به تعادل برسانید. 1
کار کردن بر روی دستگاه های موسیقی
ساخت آهنگ، باعث افزایش عمر مغز شما می گردد. طبق تحقیقی که انجام شد، نشان داده شد افرادی که بر روی یکی از دستگاه های موسیقی کار می کردند، در انجام فعالیت های ذهنی، در مقایسه با دیگران بهتر بودند.مراقب داروهای مصرفی باشید
پزشک شما باید از کلیه داروهای تجویزی و غیر تجویزی که مصرف می کنید مطلع باشد. زیرا ترکیب برخی از داروها باعث گیجی، فراموشی و یا آسیب بلند مدت به حافظه گردد.از مکمل فسفاتیدیل سرین Phosphatidylserine بهره ببرید
مطالعات مختلف نشان می دهد که استفاده از این مکمل در مراحل اولیه ابتلا به آلزایمر، سرعت پیشرفت بیماری را کاهش می دهد.بنابراین اگر این بیماری در خانواده در حال توسعه است بهتراست با مشورت پزشک مصرف آن را آغاز کنید.
تمرینات فکری
افرادی که مرتب مطالعه می نمایند و یا بازی های فکری انجام می دهند، جدول حل می نمایند و ... کمتر در معرض ابتلا به این بیماری خواهند بود. 2مواظب لثه هایتان باشید
لثه های خونریزی دهنده به معنای افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر در آینده است. مطالعات نشان داده، افرادی که دچار مسائل لثه هستند و بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی نمایند به احتمال بیشتری در آینده دچار مشکل از دست دادن حافظه و مسائل شناختی می شوند.رابطه قوی هم میان سلامت لثه ها و سلامت قلب وجود دارد و شاید همین عدم سلامت قلب در افرادی که دچار مسائل لثه هستند، دلیل مسائل حافظه ای در آینده باشد.
مواظب سرتان باشید
هرگونه ضربه وارد شده به سر می تواند احتمال ابتلا به دمانس در آینده را بالا ببرد.حتی زدن ضربه با سر به توپ (هد زدن) هم ممکن است در آینده باعث افزایش احتمال ابتلا به فراموشی گردد.
برای همین سعی کنید تا می توانید از سرتان در مقابل هر ضربه یا اتفاقی محافظت کنید. 3
پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.yjc.ir
3.www.beytoote.com
منبع: راسخون