ویتامین P چیست و در چه غذاهایی یافت می گردد

به گزارش وبلاگ آقای رضایی، آیا تا به حال نام ویتامین P به گوشتان خورده است؟ اگر اصطلاح ویتامین P برایتان آشنا به نظر نمی رسد، علت آن این است که مدتهاست این اصطلاح منسوخ شده و دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرد. در واقع، ویتامین P، یک ویتامین یا یک ماده منفرد نیست. ویتامین P نامی است که زمانی برای توصیف گروهی از مواد گیاهی استفاده می شد که اکنون آن ها را به عنوان فلاونوئید یا بیوفلاونوئید می شناسیم. هنگامی که شما در حال خوردن سالاد با غذاهای رنگارنگ گیاهی هستید، یک دوز ویتامین P دریافت می کنید.

ویتامین P چیست و در چه غذاهایی یافت می گردد

دانشمندان بیش از 5000 نوع مختلف فلاونوئید را شناسایی نموده اند. این فلاونوئیدها حاوی مواد مغذی گیاهی قوی و آنتی اکسیدان هستند. آن ها رنگ را برای جذب حشرات گرده افشان فراهم نموده و از گیاه در برابر شکارچیان طبیعی مانند باکتری ها، قارچ ها و آفات محافظت می نمایند. عناصر گیاهی به غذاهای گیاهی که مصرف می کنید طعمی قوی می بخشند و همان سیستم محافظتی که برای مواد غذایی فراوری می نمایند را به شما ارائه می دهند. در ادامه این مطلب به آنالیز ویتامین P، فواید آن و غذاهای حاوی این ویتامین خواهیم پرداخت.

فواید فلاونوئیدها برای سلامتی

فلاونوئیدها مانند ویتامین C که از راشیتیسم جلوگیری می نماید، مانع بیماری نمی شوند، بلکه آن ها به حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری های مزمن یاری می نمایند. فلاونوئیدهای مختلف می توانند از طرق مختلف به بدن یاری نمایند. مواد غذایی حاوی فلاونوئید در رژیم غذایی شما می تواند یک روش موثر برای یاری به کنترل فشار خون بالا باشد. طبق یک آنالیز، حداقل پنج زیرگروه از فلاونوئیدها تأثیر قابل ملاحظه ای در کاهش فشار خون دارند.

رژیم غذایی حاوی فلاونوئیدها بعلاوه می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. یک تحقیق اجرا شده در سال 2018 نشان می دهد که مصرف زیاد فلاونوئیدهای رژیمی با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط دارد. اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها نیز تحقیقات را ترغیب نموده است تا پتانسیل آن ها را به عنوان داروهای ضد سرطان آنالیز نمایند. سایر پژوهش ها حاکی از این است که بعضی از فلاونوئیدها می توانند به جلوگیری از تکثیر سلول های سرطانی یاری کند. استفاده از غذاهای فلاونوئید و داشتن رژیم غذایی سالم یاری می نماید خطر ابتلا به بعضی سرطان ها کاهش یابد.

خواص آنتی اکسیدانی

زندگی روزمره می تواند بر سلامتی شما تأثیر منفی بگذارد. رادیکال های آزاد هنگامی فراوری می شوند که بدن شما از اکسیژن برای تبدیل غذا به انرژی استفاده می نماید. رادیکال های آزاد بیشتری به وسیله سیگار کشیدن، آلودگی آب و بیماری وارد سیستم شما می شوند. رادیکال های آزاد اساسا اتم های ناپایداری در بدن شما هستند که استرس اکسیداتیو دارند. استرس اکسیداتیو می تواند به سلول های بدن شما آسیب برساند، باعث التهاب گردد و خطر ابتلا به بیماری و پیری را افزایش دهد. فلاونوئیدها آنتی اکسیدان های قوی هستند. آن ها با سم زدایی از مواد شیمیایی آسیب رسان به بافت، به بدن شما یاری می نمایند تا با استرس اکسیداتیو مقابله کند. فلاونوئیدها با پیشگیری از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی، سرطان و دیابت در ارتباط هستند.

خواص ضد التهابی

طی یک مطالعه، فعالیت ضد التهابی فلاونوئیدهای رژیم غذایی طبیعی مورد آنالیز نهاده شد. این آنالیز نشان داد که التهاب مزمن با افزایش خطر سرطان، بیماری های عصبی، اختلال متابولیک و بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. نتایج نشان داد که کنترل التهاب با مصرف مواد شیمیایی گیاهی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری داشته باشد.

این تحقیق نشان داد که فلاونوئیدها فراوری مولکول التهابی را کاهش داده و باعث کاهش و جذب سلول های التهابی می شوند. آن ها بعلاوه به تنظیم عملکرد سلول یاری می نمایند و فعالیت آنتی اکسیدانی را در بدن تقویت می نمایند. فلاونوئیدها بعلاوه می توانند از سیستم ایمنی و گردش خون پشتیبانی نمایند.

منابع بیوفلاونوئیدها

خوردن مقدار زیادی سبزیجات، میوه ها و گیاهان خوراکی غنی از فلاونوئیدها می تواند به کاهش خطر بیماری های مزمن یاری کند. با مصرف طیف گسترده ای از غذاهای گیاهی، می توانید انواع بیوفلاونوئیدها را به بدن وارد کنید. این ترکیب در غذاها و نوشیدنی هایی مانند کلم بروکلی و سایر سبزیجات برگدار، آجیل، دانه ها، کاکائو و چای سبز یافت می شوند. از جمله ترکیبات فلاونوئیدی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

کوئرستین

این ماده را در سیب، مرکبات، پیاز، توت و سایر میوه ها و سبزیجات با رنگ روشن خواهید یافت. کوئرستین به همراه چای سبز، می تواند دارای مزایای ضد سرطانی باشد. این ماده با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی، فراوان ترین و فعالترین فلاونوئید محسوب می گردد.

کاتچین

این ماده به ایجاد رنگ و طعم غذاهای گیاهی یاری می نماید. این ماده یک آنتی اکسیدان قوی است که بیشتر در چای سبز یافت می گردد. از دیگر منابع غنی کاتچین می توان به تمشک، شکلات تلخ و توت آکایی اشاره نمود.

آنتوسیانین

این دسته از بیوفلاونوئیدها رنگ موجود در توت های قرمز، آبی و بنفش، کلم قرمز، انگور قرمز و بنفش را فراهم می نمایند. آنتوسیانین ها در مهار رادیکال های آزاد و محافظت از آنتی اکسیدان ها نقش دارند.

ایزوفلاون

این دسته از مواد شیمیایی گیاهی جزو فیتواستروژن ها (هورمون های گیاهی) هستند. آن ها خواص آنتی اکسیدانی دارند که خطر بیماری و سرطان را کاهش می دهد. غذاهای غنی از ایزوفلاون شامل لوبیای سویا، نخود و سایر حبوبات است.

پیکنوژنول

پیکنوژنول ها که پروآنتوسیانیدین نیز نامیده می شوند، حاوی خواص آنتی اکسیدانی بسیار قدرتمندی هستند. از این رو، مصرف آن ها به حفظ سلامت قلب و عروق یاری نموده و به جز این از فواید چشمگیر دیگری نیز برخوردار هستند. منابع غذایی گیاهی حاوی پیکنوژنول شامل هسته انگور، پوست انگور، جو، ریواس، دارچین و پوست درخت کاج است.

پلی فنول های چای سبز

این ترکیب تقریبا 30٪ از چای سبز را تشکیل می دهد. برگ های گیاه کاملیا سیننسیس بالاترین غلظت پلی فنول های آنتی اکسیدانی را دارند. در میان سه نوع (سیاه، سبز و اولانگ)، چای سبز بیشترین فواید سلامتی را نشان می دهد. پلی فنول های چای سبز با کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان و کاهش عوامل خطرزای مرتبط با بیماری های قلبی در ارتباط هستند.

نتیجه گیری

بیشتر میوه ها، سبزیجات و گیاهان دارویی حاوی ویتامین P یا فلاونوئیدها هستند که باعث سلامتی می شوند. به طور معمول، هرچه غذای شما رنگارنگ تر باشد، از نظر فلاونوئیدهای مختلف غنی تر است. افرادی که از رژیم غذایی معمول آمریکایی پیروی می نمایند، معمولا به مقدار کافی فلاونوئید دریافت نمی نمایند.

بیشتر آمریکایی ها روزانه بین 250 تا 400 میلی گرم فلاونوئید مصرف می نمایند و بیشترین منبع آن چای است. اما افرادی که مقدار توصیه شده روزانه میوه و سبزیجات را می خورند (تقریبا یک و نیم تا دو پیمانه میوه و دو تا سه پیمانه سبزیجات در روز) به احتمال زیاد فلاونوئیدها و عناصر غذایی گیاهی بیشتری دریافت می نماید. اگرچه توصیه خاصی برای مصرف روزانه فلاونوئیدها وجود ندارد، اما ایده خوبی است که مقدار زیادی میوه و سبزیجات در رژیم غذایی خود بگنجانید.

منبع: اسنپ مارکت

به "ویتامین P چیست و در چه غذاهایی یافت می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ویتامین P چیست و در چه غذاهایی یافت می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید