طرز تهیه دوسا (پنکیک هندی)
به گزارش وبلاگ آقای رضایی، دوسا نوعی پنکیک و غذای بومی جنوب هند است که تا حدودی شبیه کرپ است. دوسای هندی در انواع مختلف دوسا مالاسا، دوسا راوا و دوسای پیاز و غیره پخته می گردد. در هند این غذا با سالادی به نام سامبار همراه سیب زمینی و پنیر آسیایی سرو می گردد. با طرز تهیه دوسا با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه دوسا پنکیک هندی
- آرد گندم کامل سه پیمانه
- پودر آنغوزه دو قاشق چای خوری
- نمک پنج قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
- فلفل قرمز تند (خرد شده) سه عدد
- گشنیز تازه دو قاشق غذاخوری
- روغن مایع برای سرخ کردن به اندازه لازم
طرز تهیه دوسا پنکیک هندی
مرحله اول
آرد، پودر آنغوزه، نمک و بیکینگ پودر را داخل یک کاسه بزرگ بریزید سپس با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم
اندازهی آب سرد به مخلوط اضافه کنید تا مایه رقیقی به دست بیاید. فلفل و برگ های خرد شده گشنیز را هم اضافه کنید. مایه دوسا را به مدت 15 تا 20 دقیقه کنار بگذارید.
مرحله سوم
یک تابه با قطر 20 سانتی متر بردارید و کف آن را با برس آشپزی چرب کنید. تابه را روی حرارت میانه قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، حدود یک سوم پیمانه از مایه دوسا را داخل تابه بریزید. تابه را به بچرخانید تا مایه در تمام کف تابه به صورت یکنواخت پخش گردد.
مرحله چهارم
وقتی پنکیک آغاز به طلایی شدن کرد (زمانی حدود 3 دقیقه)، از طریق یک کفگیر دوسا را برگردانید و طرف دیگر آن هم حدود 1 تا 2 دقیقه بپزید. اولین پنکیک آماده است.
مرحله پنجم
به همین ترتیب مایه دوسا را هم بزنید و دوباره دوساهای دیگر را هم درست کنید و داخل یک بشقاب بچینید.
دوسا را با چاشنی گوجه فرنگی یا آناناس یا ماست سرو کنید.
نکات طرز تهیه دوسا
- اندازه فلفل بستگی به ذائقه شما دارد.
- بهتر است آرد را قبل از استفاده الک کنید.
- دوسا را می توانید کنار انواع خوراک های آسیایی سرو کنید.