شرکت بیونتک کارآزمایی انسانی واکسن مالاریا را شروع می نماید
به گزارش وبلاگ آقای رضایی، شرکت داروسازی آلمانی بیونتک روز آدینه یک آنالیز مرحله اولیه برای ارزیابی یک واکسن تجربی مالاریا در انسان ها را که بر اساس فناوری mRNA است، شروع کرد.
به گزارش وبلاگ آقای رضایی به نقل از رویترز انتظار می رود مرحله اول این کارآزمایی بالینی با جلب 60 داوطلب در آمریکا که سابقه ابتلا به مالاریا نداشته باشند، شروع گردد تا این واکسن نامزدشده که به صورت سه دوز تجویز می گردد، آزمایش گردد.
این واکسن با نام BNT165b1 نخستین واکسن نامزدشده از طرح مالاریای شرکت بیونتک است که بعلاوه فراوری واکسن در آفریقا را هم دنبال می نماید.
این اقدام یکی از چند اقدام متمرکز بر پیشگیری از این بیماری منتقل شونده بوسیله پشه است که هر سال بیش از 600000 نفر، عمدتا بچه ها را در آفریقا می کشد. ساختار پیچیده بدنی و چرخه زندگی انگل مالاریا مدت ها است که کوشش ها برای ساخت واکسن برای آن را با مانع روبرو نموده است.
پس از دهه ها کوشش در این زمینه، تنها واکسن تاییدشده برای مالاریا به منام ماسکیریکس (Mosquirix) که بوسیله شرکت داروسازی انگلیسی GSK ساخته شده است، سال جاری بوسیله سازمان جهانی بهداشت تایید شد، اما کمبود اعتبارات و پتانسیل تجاری توان شرکت GSK برای فراوری تعدا دوزهای مورد احتیاج این واکسن را کاهش داده است. یک واکسن دیگر برای مالاریا که ناظران از نزدیک دنبال می نمایند، واکسنی از دانشگاه آکسفورد است. داده های کارآزمایی بالینی مرحله میانی این واکسن در ماه سپتامبر (شهریور) منتشر شد.
گرچه تا به حال مقایسه مستقیمی میان این دو واکسن انجام نشده است، بعضی از دانشمندان می گویند واکسن آکسفورد یک قدم نسبت به واکسن ماسکیریکس جلوتر است و ایمنی درازمدت تری ایجاد می نماید.
واکسن مالاریای شرکت بیونتک بر اساس فناوری mRNA است که در طول پاندمی به سرعت برای ساختن واکسن های کووید-19 به کار گرفته شد و در آن از مولکول mRNA یا RNA پیغام رسان برای وارد کردن دستورهای ژنتیکی ساخت یک پروتئین که بخشی از یک عامل بیماری زا به سلول ها است، استفاده می گردد تا پاسخ ایمنی در بدن برانگیخته گردد.
منبع: همشهری آنلاین