برنج ایرانی چقدر باید بجوشد؟ ، مدت زمان خیساندن، اندازه نمک، آب و &amphellip

به گزارش وبلاگ آقای رضایی، آیا می دانید مدت زمان جوشیدن برنج ایرانی چقدر باید باشد؟ چه برنج ایرانی را بخواهید به صورت دمی یا کته ای درست کنید و چه به صورت آبکش، باید برنج را قبل از دم کشیدن، بجوشانید و بعد آن را دم کنید. اما اینکه چقدر برنج ایرانی باید بجوشد، موضوع مهمی است که هم بر طعم و هم بر ظاهر برنج تاثیرگذار است. در این مقاله از در به آنالیز مدت زمان جوشیدن برنج ایرانی به صورت آبکش و کته ای می پردازیم و عواملی را که بر آن تاثیر می گذارند، شرح خواهیم داد.

برنج ایرانی چقدر باید بجوشد؟ ، مدت زمان خیساندن، اندازه نمک، آب و &amphellip

برنج ایرانی چقدر باید بجوشد؟

مدت زمان جوشیدن برنج ایرانی برای اینکه برنج دم کشیده با دانه های جدا و کشیده داشته باشید، به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع برنجی که انتخاب می کنید، مدت زمان خیس کردن برنج در آب نمک قبل از جوشیدن، اندازه اضافه کردن نمک به آب برنج، کهنه یا نو بودن برنج، حرارت زیر برنج و حتی اندازه قابلمه ای که برنج را در آن می جوشانید، از جمله عوامل موثر در مدت زمان جوشیدن برنج هستند.

در صورت تمایل انواع، و باکیفیت را با قیمت مناسب می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به روش خرید حضوری، تلفنی یا اینترنتی تهیه کنید.

قبل از پخت برنج ایرانی، چقدر آن را خیس کنیم؟

یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر مدت زمان جوشیدن برنج ایرانی، مدت زمانی است که برنج را قبل از جوشاندن در آب ولرم و نمک، خیس می کنید. بسته به نوع برنج ایرانی، یعنی تازه یا کهنه بودن آن، مدت زمان خیساندن برنج ایرانی، متفاوت خواهد بود. اگر برنج شما کهنه است، بعد از شستن برنج، حتما باید 3 تا 4 ساعت قبل از پخت، برنج در آب ولرم همراه با نمک خیسانده گردد. از آن جایی که برنج کهنه با گذر زمان، رطوبت خود را از دست می دهد، در نتیجه احتیاج به مدت زمان بیشتری برای خیساندن دارد تا هنگام پخت تمام دانه های برنج قد بکشند و باز شوند.

اما برنج تازه چون هنوز اندازه زیادی رطوبت در خود دارد، باید زمان کمتری برای خیساندن آن اختصاص داده گردد تا بعد از پخت، کیفیت بهتری پیدا کند. حدود یک یا نهایت 2 ساعت زمان برای خیساندن برنج ایرانی نو، کافی است. اگر بیشتر از این اندازه، برنج ایرانی تازه خیس بخورد، دانه های برنج در زمان پخت به هم می چسبد و برنجتان شفته می گردد.

اگر برنج خود را زیاد از حد خیساندید، در هنگام جوشاندن آن، آب سرد بریزید و آبکش کنید تا برنج کمی خود را جمع کند و بیشتر له نگردد. اما اگر برنج به اندازه جوشیده، به هیچ عنوان آب سرد نریزید چون باعث می گردد برنج شما قد نکشد.

چقدر نمک به برنج ایرانی اضافه کنیم؟

شاید جالب باشید بدانید نمکی که برای خیساندن برنج و جوشاندن آن استفاده می کنید، نقش مهمی در مدت زمان جوشیدن برنج ایرانی دارد. اگر در هنگام خیس کردن برنج، نمک اضافه نکنید، احتمال این که دانه های برنج بعد از پخت، شل و وارفته شوند، بالا می رود. نمک باعث می گردد برنج شکل و شمایل خودش را موقع پخت بیشتر حفظ کند.

علاوه بر این، نمکی که در زمان خیس کردن برنج، به آب اضافه می کنید، به خورد دانه های برنج می رود و برنج بعد از پختن، بی نمک نخواهد شد. برای خیساندن برنج جهت به ازای هر یک پیمانه برنج نصف قاشق چای خوری نمک اضافه کنید (منظور از پیمانه همان پیمانه پلوپز یا لیوان فرانسوی دسته دار است).

برای اینکه برنج تان بعد از پخت شور نگردد، حتما آبی که برنج را در آن خیس نموده اید، خالی کنید، برنج را یک دور بشورید و بعد برنج را داخل قابلمه آب در حال جوش بریزید. وقتی برنج را داخل قابلمه ریختید، به ازای هر پیمانه نصف قاشق چای خوری نمک (یا بیشتر، به ذائقه شما بستگی دارد) نیز به آن اضافه کنید. اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شدید که برنج شما شور شده است موقع آبکش کردن آب بیشتر روی برنج داخل آبکش بریزید.

در خصوص ، این اندازه نمک کمتر خواهد بود. چون آبی که برنج در آن جوشیده می گردد، دور ریخته نمی گردد و کل نمک آب، به خورد برنج می رود. در این صورت، فقط آبی که برنج را در آن خیس نموده اید، دور بریزید، دوباره آب اضافه کنید، چون نمک به خورد برنج رفته دیگر نمک لازم نیست. حالا برنج را در قابلمه ای که می خواهید آن را دم کنید، بریزید و کته کنید.

اندازه مناسب آب برای جوشیدن برنج ایرانی

اندازه آبی که برنج ایرانی را در آن می جوشانید، از موارد مهم است. در خصوص برنج آبکش، برای هر پیمانه برنجی که خیس خورده باشد، یک پیمانه آب بریزید. ولی یک روش معمول و راحتی که وجود دارد این است که انگشتان خود را روی سطح برنج قرار دهید، آب باید تا دو بند انگشتتان را فرا گیرد. برای برنج کته ای، اندازه آب باید به اندازه یک بند انگشت باشد. وقتی که آب داخل قابلمه بر اثر حرارت تبخیر شد، حرارت را روی حالت ملایم تنظیم نموده و برنج را دم کنید.

اندازه قابلمه پخت برنج چقدر باید باشد؟

قابلمه پخت برنج را با توجه به تعداد پیمانه ها انتخاب کنید. مثلا برای پخت برنج برای 4 نفر، یک قابلمه را که ظرفیت 5 یا 6 پیمانه برنج پخته داشته باشد، بهره ببرید تا برنج فضای کافی برای قد کشیدن داشته باشد. حدود دو سوم قابلمه را آب بریزید و روی اجاق گاز بگذارید. وقتی آب جوش آمد، آب برنجی را که از قبل خیس نموده اید، خالی کنید و برنج را داخل قابلمه بریزید.

برنج ایرانی چند دقیقه باید بجوشد؟

زمان جوشیدن برنج ایرانی، بسته به نوع برنجی که دارید، متفاوت خواهد بود. علاوه بر این، اندازه خیس کردن آن در آب ولرم و نمک، بر زمان جوشیدن برنج ایرانی، تاثیر می گذارد. از لحظه ریختن برنج در آب جوش (یا جوشیدن برنج در حالت کته ای) تا هنگام آبکش کردن برنج، برنج برای جوشیدن به حدود 8 تا 12 دقیقه زمان احتیاج دارد.

در زمان جوش خوردن (برنج حتما باید جوش بخورد یا به بیان ساده تر قل بخورد) چند بار برنج را با کفگیر هم بزنید و چند دانه از برنج برای تست بردارید. باید زمانی که برنج را بین دو انگشت له می کنید، سطح دانه ها نرم شده و داخل دانه، کمی سفت مانده باشد.

اگر از انواع برنج های ایرانی می خواهید آبکش کنید، برنج مدت زمان کمتری باید بجوشد چون ممکن است برنجتان شفته گردد با این که دو ساعت نیز در آب خیس خورده باشد. اما معمولا برنج دانه بلند هندی، به مدت زمان بیشتری برای جوشیدن احتیاج دارد.

چه کار کنیم که برنج در هنگام جوشیدن قد بکشد؟

برای خوب قد کشیدن برنج، می توانید در هنگام جوشیدن یک استکان آب سرد یا 2 قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کنید. در هنگام جوشیدن اگر چند قطره آبلیمو یا یک قاشق غذاخوری ماست یا دوغ محلی اضافه کنید، باعث سفیدتر شدن و نچسبیدن برنج می گردد. البته اگر از برنج های مرغوب ایرانی بهره ببرید، با چنین مساله ای روبه رو نخواهید شد.

برای خرید ، ، و می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به روش خرید حضوری، اینترنتی یا تلفنی، اقدام کنید.

از کجا بفهمیم برنج دم کشیده است؟

اگر زمان زیادی برنج را خیسانده اید، زمان دم کشیدن برنج هم کمتر می گردد. اما اگر زمان کمی برنج شما خیس شده باشد، به زمان بیشتری برای دم کشیدن احتیاج دارد. برنج در حدود 30 تا 40 دقیقه، دم کشیده و پخته می گردد. البته اگر برنج را زود آبکش کردید، برنج به زمان بیشتری برای دم کردن احتیاج دارد. در کل بعضی ارقام برنج ایرانی، احتیاج به زمان زیادی برای دم کشیدن ندارند و در حدود 25 تا 35 دقیقه ، آماده می شوند و دم می کشند اما بعضی از برنج ها به 40 تا 60 دقیقه زمان احتیاج دارند تا بپزند.

سوالات متداول

برنج ایرانی چقدر باید بجوشد تا نرم گردد؟

بسته به نوع برنج، مدت زمان جوشیدن برنج، از زمان قل خوردن برنج تا زمان آبکش کردن آن، بین 8 تا 12 دقیقه زمان احتیاج دارد.

مدت زمان خیساندن برنج ایرانی چقدر باید باشد؟

اگر برنجتان تازه است، حدود 1 ساعت یا نهایت 2 ساعت زمان برای خیساندن برنج با آب نمک، کافی است. اگر برنج تان کهنه است، به حدود 3 تا 4 ساعت زمان برای خیساندن برنج احتیاج خواهید داشت.

منبع: افق کوروش

به "برنج ایرانی چقدر باید بجوشد؟ ، مدت زمان خیساندن، اندازه نمک، آب و &amphellip" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنج ایرانی چقدر باید بجوشد؟ ، مدت زمان خیساندن، اندازه نمک، آب و &amphellip"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید