ژن درمانی به کمک بچه ها مبتلا به سرطان خون آمد
به گزارش وبلاگ آقای رضایی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، برای نخستین بار در کشور روشی برای درمان سرطان های حاد خونی بچه ها اجرایی شد که حاصل کوشش و همکاری مرکز طبی بچه ها و شرکتی دانش بنیان است. با استفاده از این روش؛ امید به بهبودی و درمان بچه ها مبتلا به سرطان افزایش یافت.
امیرعلی حمیدیه استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به استفاده از روش ژن درمانی در بهبود بچه ها مبتلا به سرطان، گفت: ژن درمانی یا کارتی سل تراپی جدیدترین روش برای درمان سرطان در جهان است که با کوشش یک شرکت دانش بنیان ایرانی به مرحله نهایی رسیده است. مدلی که تنها 4 الی 5 سال از به کارگیری آن در جهان در کشورمان بومی سازی و به کار گرفته شد.
وی اضافه کرد: در واقع ژن درمانی به نوعی دست ورزی داخل سلولی با کمک علم و دانش سلول های بنیادی است. در این روش که یک فناوری پیچیده و سخت است؛ امید به بهبود بیماران افزایش می یابد. در واقع تا 70 سال پیش اگر کودکی به سرطان مبتلا می شد مرگ این کودک حتمی بود تا اینکه داروهای شیمی درمانی به کمک آمدند و مانع مرگ و میر 60 تا 70 درصدی بیماران شدند.
فوق تخصص خون، سرطان و پیوند سلول های بنیادی بچه ها ادامه داد: پس از شیمی درمانی، پیوند سلول های بنیادی به کمک درمانگران آمد و این روش نیز 30 تا 40 درصد از بچه ها مقاوم در مقابل درمان های شیمیایی را پوشش داد. در نهایت 10 تا 15 درصد بیمارانی که با هیچ کدام این روش ها درمان پذیر نبودند باقی ماندند که امروز با استفاده از ژن درمانی به روش کارتی سل تراپی امید به بهبودی آنها نیز بیشتر شده است.
رئیس پژوهشکده ژن، سلول و بافت دانشگاه علوم پزشکی تهران بعلاوه بیان نمود: این دستاورد نزدیک به 7 سال زمان برده است و بعد از گذراندن مطالعات سلولی و مطالعات پیش بالینی بر روی حیوان و کسب مجوز و کد اخلاق از دانشگاه علوم پزشکی تهران برای نخستین بار یک محصول ژن درمانی در کشور برای یک بیمار استفاده شده است.
وی اضافه کرد: این دارو در حال حاضر در مرحله کارآزمایی بالینی واقع شده است و برروی یک کودک مبتلا به سرطان که در مقابل همه روش های درمانی مقاومت می کرد؛ جواب داده و حال عمومی این کودک خوب است و روند درمانی وی در شرایط مطلوبی واقع شده است.
رئیس بخش پیوند سلول های بنیادی مرکز طبی بچه ها بیان نمود: این کار به وسیله تیمی از پزشکان ایرانی و یک شرکت دانش بنیان با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرا شده است و همچنان نیازمند حمایت های مادی و معنوی دستگاه هایی چون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
منبع: خبرگزاری مهر