قیمت دل مرغ از مرغ پیشی گرفت!
به گزارش وبلاگ آقای رضایی، در حال حاضر قیمت دل مرغ از قیمت مرغ گرم پیشی گرفته و به بیش از 85 هزار تومان رسیده است. این در حالی است که همچنان تقاضا برای مصرف مرغ در بازار پایین است و تولیدکنندگان درخواست صادرات را داشته اند.
به گزارش تجارت نیوز، آنالیز ها نشان می دهد که در حال حاضر قیمت مرغ گرم در بازار از قیمت نرخ مصوب (63 هزار تومان) بین 5000 تا 8000 تومان پایین تر به فروش می رسد. این در حالی است که قیمت دل مرغ از مرغ گرم نیز پیشی گرفته است.
اما در حال حاضر قیمت بعضی از قطعه بندی های آن مانند دل مرغ از قیمت گوشت مرغ پیشی گرفته است.
آنالیز ها نشان می دهد در حال حاضر یک بسته 500 گرمی دل مرغ به وسیله سایت های آنلاین فروش حدود 44 هزار تومان در حال عرضه است.
به عبارتی قیمت هر کیلو دل مرغ کیلویی 88 هزار تومان است. یعنی قیمت یک کیلو دل مرغ از قیمت یک کیلو مرغ (کیلویی 63 هزار تومان) بیشتر است. در حالی که قیمت هر کیلو دل مرغ پاک نموده در میادین میوه و تره بار کیلویی 19 هزار تومان به فروش می رسد.
قیمت سنگدان در میادین میوه و تره بار کیلویی 19 هزار تومان است. اما اکنون قیمت یک بسته سنگدان 400 گرمی در خرده فروشی ها حدود 30 هزار تومان است.
جگر مرغ نیز هم شرایط مشابهی دارد. قیمت جگر مرغ 18 هزار تومان مشخص شده، اما قیمت یک بسته 600 گرمی آن بین 25 هزار تا 33 هزار تومان در مغازه های مرغ فروشی سطح شهر به فروش می رسد.
قیمت پای مرغ نیز به نسبت سایر آلایشی های مرغ مقرون به صرفه تر است. در حال حاضر قیمت یک بسته پای مرغ 600 گرمی حدود 16 هزار تومان است.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر تقاضا برای مرغ همچنان پایین است و قیمت نیز تحت تأثیر نبود تقاضا نتوانست خود را به نرخ مصوب برساند. طوری که قیمت مرغ حتی در یکی دو هفته گذشته حتی به کیلویی 43 هزار تومان نیز رسید.
حال با توجه به افزایش مازاد فراوری وزارت جهاد کشاورزی اعلام نمود که امکان صادرات مرغ با عوارض صفر وجود دارد.
روند کاهشی مصرف مرغ در بین مردم
به تازگی در گزارشی که از سوی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی درباره پایش فقر منتشر شده نشان می دهد که روند مصرف مرغ و ماهی از سال گذشته در بین مردم کاهش محسوسی داشته است.
در این گزارش آمده است: مقدار مصرف گوشت قرمز در سال 1400 نسبت به سال 1399 افزایش داشته است، به طوری که سرانه مصرف گوشت قرمز خانوار 14 درصد افزایش داشته است. اما روند مصرف گوشت سفید (گوشت مرغ و ماهی)، بیانگر کاهش مصرف آن به وسیله خانوار دهک کم عایدی و عدم تغییر مصرف دهک های پرعایدی است.
منبع: فرارو