قدیمی ترین مرکز تجاری مرکز را می شناسید؟ ، این یادگار حصار ناصری در لیست میراث ملی ثبت شده
به گزارش وبلاگ آقای رضایی، بازارچه تاریخی عودلاجان در بازار بزرگ تهران، از سوی سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی تهران در سال 1395 بازسازی شد.
وبلاگ آقای رضایی- ثریا روزبهانی: عودلاجان یا به گویش مردم، اولاجان، نام محله ای با قدمتی حدود 300 سال، در جوار بازار تهران است و بازارچه عودلاجان هم جزئی از اجزاء کامل شهر- موزه است که با بازسازی و بازسازی آن اکنون بخشی از هویت تاریخ تهران در این محله احیا شده است. عودلاجان در تهرانِ عصر ناصری، از بزرگ ترین محله ها و مرفه نشین بود، اما به مرور زمان و پس از دگرگونی های اجتماعی و شهری از اهمیتش کاسته شد.
قصه های خواندنی تهران را اینجا بخوانید
براساس نتایجی که از این مطالعات به دست آمده، منطقه 12با 164بنا و بافت تاریخی بیشترین حجم از بافت تاریخی را در خود جای داده است که بخشی از این بناها به وسیله سازمان میراث فرهنگی نگهداری می گردد. به همین دلیل، این بازارچه تاریخی با اینکه دارای معماری اصیل ایرانی است، با زیبایی خاصش مطمئناً هر بازدیدکننده ای را مجذوب خود می نماید.
بافت 16هکتاری عودلاجان از غرب به خیابان ناصرخسرو، از شمال به خیابان امیرکبیر، از شرق به خیابان پامنار و از جنوب به خیابان بوذرجمهری محدود می گردد و در عهد ناصری به عنوان یکی از بخش های مهم تهران، محل سکونت تعداد زیادی از رجال و دولتمردان قاجار بوده است. به همین دلیل اغلب خانه های این محدوده معماری زیبایی دارند. عودلاجان به عنوان سومین بافت تاریخی ارزشمند تهران و یادگاری از حصار ناصری در لیست میراث ملی کشور به ثبت رسیده است.
منبع: همشهری آنلاین