آشنایی با انواع آب آشامیدنی

به گزارش وبلاگ آقای رضایی، ما باید مطلع باشیم که انواع مختلفی از آب وجود دارد. آب 70 درصد از بدن انسان را تشکیل می دهد طبیعتا آب آشامیدنی برای مرطوب نگه داشتن و کار کردن بدن حیاتی است و کمبود شدید آب بدن می تواند منجر به عواقبی برای بدن و مغز گردد. در مطلب زیر شما را با انواع مختلف آب آشامیدنی آشنا میکنیم و روش هایی برای رفع کردن تشنگی به شما پیشنهاد میدهیم.

آشنایی با انواع آب آشامیدنی

انواع آب آشامیدنی و روش صحیح نوشیدن آب برای برطرف عطش و تشنگی

احتمالا شما هم بارها توصیه هایی مبنی بر بیشتر نوشیدن آب شنیده اید. میزان احتیاج به نوشیدن آب در افراد مختلف، فرق دارد.

نوشیدن آب کافی و تأمین آب بدن فواید بسیاری برای سلامتی دارد. افزایش سطح انرژی بدن و بهبود عملکرد مغز تنها بخشی از فواید نوشیدن آب کافی هستند.

با این حال آب های منابع مختلف با هم متفاوت اند. بعضی آب ها نسبت به آب های دیگر مواد مغذی بیشتری دارند و بعضی مقرون به صرفه تر هستند. در ادامه با انواع روش نوشیدن آب و نکات مثبت و منفی آنها بیشتر آشنا می شوید.

1.آب شیر

امروزه آب لوله کشی تقریبا همه جا در دسترس است. آب شیر آبی است که به طور معمول از لوله های خانه شما جاری می گردد و برای مصارف مختلفی ازجمله مصرف خوراکی استفاده می گردد.
نکات مثبت
بااینکه عده زیادی به دلایل مختلف مانند طعم نامناسب یا سلامت از مصرف آب شیر خودداری می نمایند. اما معمولا آب شیر در بیشتر نقاط سالم است و نوشیدن آن خطری ندارد.

علاوه بر این آب شیر قیمت بسیار پایینی دارد و از انواع مختلف آب های بسته بندی مقرون به صرفه تر است.

نکات منفی
باوجود نظارت های دقیق بر منابع تأمین آب لوله کشی، گاهی اوقات امکان ورود ترکیبات مضر به این آب وجود دارد.

بعلاوه براساس تحقیقی که در روزنامه گاردین به چاپ رسیده در نقاط مختلف جهان در منابع تأمین آب شیر فیبرهای پلاستیکی وجود دارد.

امکان وجود بعضی مواد مضر مانند آفت کش ها، آلومینیوم و ترکیبات ناخواسته نیز در آب شیر وجود دارد. با این حال در صورت نگرانی از سلامت آب لوله کشی، می توانید یک دستگاه تصفیه آب خانگی تهیه بکنید.

2.آب معدنی

همان طور که از نامش پیداست آب معدنی از چشمه های آب معدنی تهیه شده و در آن مواد معدنی مانند گوگرد، منیزیم، کلسیم و سایر ترکیبات مفید برای بدن وجود دارد.
نکات مثبت
آب معدنی محتوی ترکیبات مفید برای سلامتی مانند مواد معدنی است. بدن تان نمی تواند این مواد معدنی را خودش فراوری بکند. بعلاوه آب معدنی به گوارش یاری می کند و بعضی طعم آن را به آب شیر ترجیح می دهند.
نکات منفی
یکی از نکات منفی آب معدنی قیمت بالای آن در مقابله با آب شیر است. بعلاوه بسیاری از مواد معدنی موجود در این آب ها را می توان به وسیله رژیم غذایی سالم نیز به دست آورد.

3.آب چشمه ها و یخچال های طبیعی

این آب ها در بطری بسته بندی شده و در بعضی کشورها به فروش می رسند. شرکت های فراوری نماینده مدعی اند که این آب با آب چشمه یا یخچال های طبیعی پُر و بسته بندی می شوند.
نکات مثبت
معمولا آب چشمه یا یخچال های طبیعی تمیز و خالی از سموم است. بعلاوه این آب ها معمولا محتوی موادی مانند مواد موجود در آب های معدنی هستند.

این آب ها در بعضی از فروشگاه ها وجود دارند و مصرف آنها آسان است. این آب ها در برندهای مختلف و در بسته های کوچک و بزرگ وجود دارند که دسترسی به آنها در بعضی کشورها آسان است.

نکات منفی
از معایب این آب ها می توان به قیمت بالای آن مخصوصاً در قیاس با آب شیر اشاره نمود. بعلاوه بعضی از این آب ها خام، تصفیه نشده و آزمایش نشده هستند که این امر می تواند خطرهای بالقوه ای را برای سلامتی شما به همراه داشته باشد.

4.آب گازدار یا سودا

در آب گازدار یا سودا، گاز کربن دی اکسید تحت فشار به آب تزریق می گردد.
نکات مثبت
آب گازدار طعم متفاوتی نسبت به آب معمولی دارد که این امر می تواند آن را به یک نوشیدنی خاص بدون قند و شیرین نماینده مصنوعی تبدیل بکند.

در بسیاری از نقاط آب گازدار شیرین شده نیز وجود دارد. بعلاوه بعضی از آب های گازدار را با آب های معدنی درست می نمایند. این امر باعث می گردد این آب ها همان مزایای آب معدنی را نیز به همراه داشته باشد.

نکات منفی
درحالی که ممکن است بعضی مواد معدنی در آب گازدار وجود داشته باشند، اما میزان این مواد معدنی در حدی نیست که برای سلامتی تفاوت چشمگیری ایجاد بنمایند.

علاوه براین آب گازدار نسبت به سایر آب ها مانند آب شیر و بعضی از انواع آب های موجود در بطری، گران تر است.

5.آب مقطر

آب مقطر به وسیله تبخیر و تقطیر آب تهیه می گردد. برای تهیه آب مقطر ابتدا آب جوشانده و بخار می گردد. سپس بخار آن دوباره به حالت مایع در می آید.
نکات مثبت
اگر در محل زندگی تان به آب لوله کشی تمیز دسترسی ندارید، استفاده از آب مقطر می تواند گزینه خوبی باشد.
نکات منفی
این آب هیچ نوع ویتامین و مواد معدنی ندارد. بنابراین فایده خاصی برای سلامتی ندارد. این آب می تواند به طور بالقوه باعث جذب مواد معدنی از بدن تان و به خصوص دندان هایتان بگردد که این امر مضر است.

6.آب خالص

آب خالص معمولاً از آب شیر یا آب های زیرزمینی تأمین می گردد. سپس در فرآیندهای پاک سازی مواد مضر مانند باکتری ها، قارچ ها و انگل ها از آب جدا می شوند. در نتیجه آب خالص، سالم و بی خطر است.
نکات مثبت
اگر منبع آب شیر شما آلوده است، نوشیدن این آب مانند آب مقطر می تواند گزینه خوبی باشد.

در بسیاری از کشورها آب شیر خالص سازی شده است. درنتیجه وقتی شیر آب را باز می کنید، درواقع آب خالص مصرف می کنید.

نکات منفی
به علت جداسازی عوامل مضر از آب در طی فرایند پاک سازی، امکان جداشدن بعضی مواد مفید از آب شیر مانند فلوراید وجود دارد. فلوراید برای کاهش پوسیدگی دندان مفید است.

علاوه بر این خرید آب خالص یا نصب سیستم تصفیه خانگی برای آب خالص می تواند هزینه بر باشد.

7.آب طعم دار (دتاکس واتر)

آب طعم دار را با شکر یا شیرین نماینده های مصنوعی شیرین می نمایند یا طعم دهنده های طبیعی و مصنوعی به آن می افزایند.
نکات مثبت
آب طعم دار طعم بهتری دارد و می توان میزان بیشتری از آن را مصرف کرد.

برای طعم دارکردن آب به طور طبیعی می توانید به آن میوه ها یا سبزیجات را اضافه بکنید. بعلاوه آب های طعم دار بسته بندی شده با طعم دهنده های مصنوعی نیز در بازار وجود دارد.

نکات منفی
اغلب آب های طعم دار محتوی قند و شیرین نماینده های مصنوعی هستند. مصرف این آب ها می تواند موجب افزایش وزن و تأثیرات منفی در مبتلایان به دیابت بگردد. بعلاوه ممکن است وجود بعضی شیرین نماینده های مصنوعی باعث بروز واکنش های منفی در بعضی افراد بگردد.

8.آب قلیایی

آب قلیایی pH بالاتری نسبت به آب شیر دارد و محتوی مواد قلیایی معدنی و پتانسیل اکسید و احیای منفی است. (پتانسیل اکسید و احیا یک واحد میزان گیری مرسوم برای کیفیت آب است.)
نکات مثبت
این آب دارای pH بالاتری نسبت به آب های معمولی است. بعضی افراد بر این باورند که این امر باعث خنثی کردن اسید در بدن، به تأخیر انداختن فرایند پیری و بعلاوه پیشگیری از سرطان می گردد. البته شواهد علمی بسیار کمی در حمایت از این فرضیه وجود دارد.
نکات منفی
به طور کلی نوشیدن آب قلیایی سالم است. اما امکان دارد باعث کاهش اسید معده و در نتیجه کاهش توانایی معده در نابودی باکتری های مضر بگردد.

مصرف مقادیر زیاد این آب می تواند موجب بروز آلکالوز متابولیک بگردد. این امر می تواند موجب بروز علائمی مانند حالت تهوع و استفراغ بگردد.

9.آب چاه

آب چاه به طور مستقیم از زمین تأمین می گردد. بنابراین فرایند پاک سازی بر روی آن انجام نشده و مصرف آن می تواند خطراتی به همراه داشته باشد.
نکات مثبت
اگر در منطقه زندگی تان یا در حیاط تان چاهی دارید، دسترسی به آب تازه چاه می تواند برای تان مجذوب کننده باشد.

با اینکه آب خام و تصفیه نشده می تواند فواید بسیاری برای سلامتی داشته باشد. اما بعضی اوقات خطرات احتمالی آن از فوایدش بیشتر است.

با این حال برای اینکه از سلامت آب چاه مطمئن بشوید، راه هایی وجود دارد. به عنوان مثال می توانید آب چاه را هر ساله برای وجود باکتری ها، نیترات یا سطح pH مورد آزمایش قرار بدهید یا برای پاک سازی آن سیستم تصفیه نصب بکنید.

نکات منفی
از آنجایی که بر روی این آب فرایند پاک سازی صورت نمی گیرد، احتمال وجود آلودگی مخصوصا آلودگی های میکروبی و عفونت های انگلی مانند ژیاردیا بالاست.

بااینکه ممکن است بعضی بدون بروز مسئله ای آب چاه را مصرف بنمایند. اما همواره احتمال آلودگی این آب ها وجود دارد. درواقع تا شما آب مصرفی تان را آزمایش نکنید، نمی توانید از سلامت آن آگاه بشوید.

سخن پایانی

انتخاب آب مصرفی تان تا حد زیادی به ترجیح خودتان بستگی دارد. به طور کلی نمی توان گفت کدام آب بهتر است.

اما مهمترین چیز این است که آب مصرفی تان سالم و تمیز باشد و تمرکزتان بر مصرف آب کافی و تأمین آب بدن تان باشد.

منبع: سایت چطور

منبع: راسخون

به "آشنایی با انواع آب آشامیدنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با انواع آب آشامیدنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید