پاسخ سرمربی تیم ملی به عملکرد وزنه برداران جوان و نوجوان در قهرمانی آسیا
به گزارش وبلاگ آقای رضایی، سرمربی تیم های پایه وزنه برداری گفت: وزنه برداران نوجوان در بعضی اوزان مسابقات قهرمانی آسیا انتظارت را برآورده کردند و در بعضی اوزان نه اما در همین میدان است که تجربه شان بالا تر می رود.
حمید رشیدی در مصاحبه با وبلاگ آقای رضایی درباره عملکرد تیم های ملی وزنه برداری نوجوانان و جوانان در مسابقات قهرمانی آسیا 2018 اعلام کرد: سطح مسابقات بالا بود و ترافیک و شلوغی خاص خود را داشت. خیلی از کشورهای آسیایی در حال رشد هستند مانند عربستان، چین تایپه، کره جنوبی و ویتنام. همچنین اکثر تیم ها به دنبال دریافت کاپ قهرمانی تیمی هستند و مربیان هم به گونه ای در مسابقه برنامه ریزی می نمایند که ریسک حذف شدن ورزشکار کمتر باشد و بتواند امتیاز بگیرد تا کاپ قهرمانی را به دست آورند. این اتفاق جای امیدواری برای وزنه برداری قاره آسیا دارد چرا که وقتی همه کشورها رشد نمایند ما هم مجبوریم سرعت رشد خود را بهبود ببخشیم.
او ادامه داد: رییس و دبیر فدراسیون و مدیر تیم های پایه حمایت های خوبی نسبت به تیم نوجوانان و جوانان داشتند که جای تشکر دارد. در واقع همه در فدراسیون یاری کردند تا این موفقیت به دست آید و دوستانی داشتم که خالصانه به من یاری کردند. برخواه و اکبری یک سال و نیم با این وزنه برداران کار کردند و اکثر وزنه برداران به 80 درصد رکوردهایشان با برخواه و خورشیدی رسیدند و من و همکارانم ادامه دهنده و تثبیت نماینده این کار بودیم.
سرمربی تیم های نوجوانان و جوانان در پاسخ به این پرسش که انتظاراتی که از تیم نوجوانان در مسابقات قهرمانی آسیا داشتید برآورده شد یا خیر، توضیح داد: در بعضی اوزان بله اما در بعضی اوزانه نه. دسته 85 کیلوگرم رضایت من را جلب نکرد. تفکرم برای امیر حسین سلامت در یک ضرب مدال طلا و حداقل نقره و در مجموع هم برنز بود. اما نتوانست در یک ضرب وزنه هایش را بزند. نظرم برای محمد توفیق پوزش هم در دوضرب حداقل طلا و نقره دوضرب بود که 161 کیلوگرم را از پشت سر انداخت در حالی که هیچ وقت این اتفاق برایش رخ نمی داد و نقره دوضرب را گرفت و در نهایت چهارم شد. در دسته 69 کیلوگرم عباس فخر زارع حرکت دوم را خیلی راحت از دست داد. البته باید قبول کنیم که آنها نوجوان هستند. در همین میدان است که با تجربه می شوند و استرسشان از بین می رود. در واقع این اشتباهات جزو سرمایه گذاری و هزینه کردن بر روی نوجوانان است تا در مسابقات بعدی استرس منفی شان به هیجان و انگیزه تبدیل گردد.
او در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه فکر نمی نماید تیم نوجوانان نیاز به کار بیشتری داشته باشد، تاکید نمود: حتما خیلی کار دارد و در این سه، چهار ماه برایشان برنامه داریم. هدفم این است که انگیزه نوجوانان را بارور کنم. دغدغه ای که فدراسیون و من داریم این است که این نوجوانان را در سالهای آینده هم ببینیم. خود من دنبال این هستم ترکیب هشت نفره ای در نوجوانان داشته باشیم که حداقل چهارتا شش نفر از آنها در ترکیب تیم جوانان دوسال آینده قرار گیرند. از تیم جوانان هم حداقل پنج نفر از آنها کنار تیم بزرگسالان بمانند. خیلی مسائل از انگیزه وزنه بردار گرفته تا امکانات و مکان تمرینی در این مورد که وزنه بردار در قهرمانی بماند و رشد داشته باشد تاثیر دارد.
رشیدی در خصوص اینکه نفرات اعزامی به المپیک جوانان چه زمانی تعیین می شوند، گفت: کمیته ملی المپیک اسامی چهار نفر را خواسته است. فخر زارع باتوجه فیزیک بدنی اش و صحبتی که با مربی شخصی و خودش داشتم پیشنهاد دادم وزنش را بالا بیاورد و به دسته 77 کیلوگرم بیاید. اگر بتواند در این سه، چهارماه رشد داشته باشد و حتما هم همینطور خواهد بود، می تواند یکی از گزینه ها باشد. در دسته 85 عسگری دون است که در قهرمانی آسیا در دسته 94 کیلوگرم وزنه زد و به سمت کاهش وزن باید برود. در 85+ علیرضا یوسفی و رضا اسدی که مدال طلا و نقره آسیا دریافتد را مدنظر داریم.
رشیدی در پاسخ به این پرسش که فکر می نماید وزنه برداران جوان تا مسابقات جهانی افزایش رکورد خواهند داشت، تاکید نمود: 100 درصد به رشد نیاز دارند و برنامه ما برای مسابقات آسیایی و جهانی و اینکه ملی پوشان تا مسابقات جهانی به چه رکوردهایی برسند از قبل تعیین شده است. در واقع تمام مسائل آنالیز و تحلیل شده به طوری که نفراتی مانند حسین سلطانی، عارف خاکی و افشین طاهری بعد از مسابقه خود یک روز استراحت داشتند و سپس تمرینات خود را برای مسابقات جهانی شروع کردند. این را هم باید بگویم که پنج نفر از جوانان اولین مرتبه بود که چنین رکوردهایی را داخل مسابقه رسمی به ثبت می رساندند و افراد فنی و خانواده وزنه برداری این موضوع را کاملا متوجه می شوند که چه چیزی می گویم. وزنه برداران رده جوانان شخصیت قهرمانی ، فیزیک بدنی و انگیزه زیادی دارند و مطیع و گوش به فرمان کادرفنی هستند. کار در مسابقات جهانی سخت است و نیاز به حمایت بیشتر است تا این مسابقات پله ای باشد که وزنه برداران جوان به رکورد هایی برسند تا سریع تر پشتوانه بزرگسالان شوند.
او در انتها گفت: از خانواده ام، شرکت ملی حفاری و مناطق نفت خیز جنوب، مربیان قبلی و فعلی تیم ملی وزنه برداری که در این چند ماه من را حمایت کردند و به من روحیه دادند تشکر می کنم و همه آنها در این موفقیت سهیم هستند. میزبانی ازبکستان هم از همه لحاظ عالی بود و باید از دبیر فدراسیون ازبکستان که فارسی زبان است تشکر کنم که برای کاروان ایران سنگ تمام گذاشت.
منبع: خبرگزاری ایسنا