ارتقاء محصولات کشاورزی با استفاده از بذرهای بومی شرکتی دانش بنیان

به گزارش وبلاگ آقای رضایی، ضرورت بومی سازی بذرها و اصلاح آن ها به شیوه متناسب با احتیاج کشور یکی از ضرورت هایی بود که شرکت های دانش بنیان پیروز شدند آن را به خاتمه برسانند.

ارتقاء محصولات کشاورزی با استفاده از بذرهای بومی شرکتی دانش بنیان

به گزارش گروه علم و پیشرفت وبلاگ آقای رضایی به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علیرضا سبحانی مدیرعامل شرکت سبز آتیه کاوش که این بذر را فراوری نموده است، با اشاره به تامین احتیاج کشور در این حوزه گفت: بذر استاندارد خربزه خاتونی از جمله محصولات ما بود که به واسطه فراوری آن، تاییدیه دانش بنیان هم دریافت کردیم.

فراوری بذری با عملکرد بالا

وی از فراوری نخستین رقم اصلاح شده خربزه در کشور گفت و اضافه کرد: عملکرد و خصوصیات کیفی این محصول در مقایسه با ارقام وارداتی از فزونی قابل توجهی برخوردار است و به مراتب قیمت پایین تری دارد.

به گفته این فعال فناور، عملکرد بالا، کیفیت مطلوب میوه، شبکه بندی و رنگ مناسب در کنار بازارپسندی از مهم ترین ویژگی های این رقم است.

سبحانی از عملکرد بالای بذر ایران ساخت گفت و ادامه داد: این گونه گیاهی بالاترین عملکرد را در 4700 بوته در هکتار به دست آورده است. ظرفیت فراوری این رقم بیش از 50 تن در هکتار است که تحت شرایط مطلوب زراعی و مدیریت صحیح به دست می آید.

مصرف بذر در هکتار این محصول یک کیلوگرم و اندازه مصرف آب با توجه به روش آبیاری بین 6 تا 10 هزار متر مکعب در هکتار است. به طوری که مدیرعامل شرکت دانش بنیان شرکت سبز آتیه کاوش درباره آن اعلام کرد: برای دستیابی به عملکرد بالا، تغذیه مناسب و کنترل آفات و بیماری ها در قالب برنامه تدوین شده در دستور کار قرار گرفته است.

شیرین تر و بازارپسندتر

بذر استاندارد خربزه درگزی هم از ارقام اصلاح شده خربزه در کشور است که کیفیت مطلوب میوه با طعم و درصد قند بالا، یکنواختی و بازارپسندی از مهم ترین ویژگی های این رقم به تعداد می رود.

به گفته سبحانی، این گونه خربزه، گیاهی زودرس است که بالاترین عملکرد درتراکم 4700 بوته در هکتار را حاصل می نماید. پتانسیل فراوری این رقم بیش از 35 تن در هکتار است که تحت شرایط مطلوب زراعی و مدیریت صحیح به دست می آید.

این فعال اکوسیستم فناوری و نوآوری، با اشاره به مزیت های این محصول گفت: ما به صورت مستقیم 10 فرصت شغلی ایجاد کردیم اما پیش بینی می گردد بواسطه فراوری این محصول، بیش از 1000 فرصت شغلی هم به صورت غیرمستقیم ایجاد گردد. تا پیش از فراوری این بذر، ما شاهد بودیم که بذرها به صورت غیراستاندارد و بدون بسته بندی در بازار توزیع می شد که خوشبختانه در این عرصه هم تحولی ایجاد شد.

به گفته مدیرعامل شرکت دانش بنیان سبز آتیه کاوش، امروز ما این توان را داریم که احتیاج کشور را در فراوری بذر تامین کنیم اما احتیاج به حمایت داریم و مشخصا محدود کردن واردات بذر می تواند یک یاری بسزا در این عرصه باشد.

منبع: خبرگزاری فارس

به "ارتقاء محصولات کشاورزی با استفاده از بذرهای بومی شرکتی دانش بنیان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارتقاء محصولات کشاورزی با استفاده از بذرهای بومی شرکتی دانش بنیان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید