آینده زمین؛ یک ابر قاره با یک ابر اقیانوس!

به گزارش وبلاگ آقای رضایی، شبیه سازی ابررایانه ای تازه از صفحات تکتونیکی زمین که همواره در حال حرکت هستند، نشان می دهد که روز های اقیانوس آرام به شماره افتاده است. اما خبر خوب اینکه این اتفاق تا 300 میلیون سال دیگر محقق نخواهد شد و اگر اقیانوس آرام خوش شانس باشد، حتی ممکن است تولد میلیاردمین سال خود را پیش از محو شدن جشن بگیرد.

آینده زمین؛ یک ابر قاره با یک ابر اقیانوس!

به گزارش وبلاگ آقای رضایی به نقل از rahnamato، این اقیانوس باستانی محل بسیاری از منطقه ها فرورانش است. مکان هایی که صفحات تکتونیکی با هم برخورد می نمایند و بر روی یکدیگر سوار می شوند. این مکان ها که در اقیانوس آرام به عنوان حلقه آتش شناخته می شوند، تقریباً مانند خروجی وان حمام برای کف اقیانوس عمل می نمایند.

هر ساله چند سانتی متر از صفحه اقیانوس آرام زیر صفحه اوراسیا و صفحه هند و استرالیا می لغزد و فاصله بین آمریکای شمالی، آسیا و استرالیا را از بین می برد. همه دانشمندان در خصوص اینکه ابرقاره بعدی چگونه خواهد بود یا چگونه تشکیل می گردد اتفاق نظر ندارند، اما در بسیاری از شبیه سازی ها، اقیانوس آرام محکوم به فنا است.

در حالی که بعضی از مطالعات نشان می دهد که اقیانوس اطلس، که امروزه در حال توسعه است، ممکن است در آینده آغاز به کوچک شدن کند و در نتیجه ابرقاره ای را ایجاد کند که به وسیله یک ابراقیانوس فوق العاده دوره شده است، محققان دانشگاه کرتین با این نظر موافق نیستند.

آن ها استدلال می نمایند که دنیا به سمت ابرقاره ای می رود که در آن آمریکای شمالی با آسیا برخورد می نماید که آماسیا نام دارد. در مدل های ژئودینامیکی چهاربعدی، به نظر می رسد قاره نیمکره جنوبی (استرالیا) نقش مهمی در اتصال آنچه از اقیانوس آرام به جای مانده است بازی می نماید.

شبیه سازی های اخیر محققان استرالیایی بر اساس پارامتر های واقعی صفحه و گوشته از زمان حال و گذشته است که سپس به وسیله یک ابر رایانه برای پیش بینی آینده استفاده شد. چوان هوانگ، دانشمند زمین و نویسنده اصلی، می گوید: در طول دو میلیارد سال گذشته، قاره های زمین با یکدیگر برخورد نموده اند و هر 600 میلیون سال یک ابرقاره را تشکیل داده اند که به عنوان چرخه ابرقاره شناخته می گردد.

با شبیه سازی چگونگی تکامل صفحات تکتونیکی زمین با استفاده از یک ابر رایانه، ما توانستیم نشان دهیم که در کمتر از 300 میلیون سال آینده احتمالاً اقیانوس آرام ناپدید می گردد و آماسیا را تشکیل می دهد.

به عبارت دیگر، برخلاف شبیه سازی های قبلی، این شبیه سازی تازه نشان می دهد که اقیانوس آرام، و نه اقیانوس اطلس یا دریای کارائیب، با تشکیل آماسیا نابود خواهند شد.

ژنگ ژیانگ لی، دانشمند زمین شناسی، می گوید: زمین همانطور که می دانیم زمانی که آماسیا شکل می گیرد به شدت متفاوت خواهد بود. انتظار می رود سطح دریا پایین تر باشد و فضای داخلی وسیع ابرقاره بسیار خشک با دامنه دمای روزانه بالا خواهد بود. نتایج این مطالعه در نشریه National Science Review به چاپ رسیده است.

منبع: فرارو

به "آینده زمین؛ یک ابر قاره با یک ابر اقیانوس!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آینده زمین؛ یک ابر قاره با یک ابر اقیانوس!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید